Τροχαίο υλικό

Το καινούριο διαμάντι της LS Models – CIWL Bar~Dancing car

Ενα νέο εκπληκτικό μοντέο από την LS Models ήρθε στο κατάστημά μας.

LS Models 49999 – CIWL Bar~Dancing car

Το μοντέλο απεικονίζει το πρωτότυπο όχημα 51 66 09-40 152-1των FS για την εποχή IV. Πρώην όχημα 4152 των CIWL. Το βαγόνι έρχεται σε σκληρό χαρτονένιο κουτί τυλιγμένο σε μεταξωτό μαντήλι με το έμβλημα της CIWL.

Οπως όλα τα βαγόνια αύτής της σειράς της LS Models είναι και αυτό ένα αριστούργημα, όπως προδιαθέτει και ο θυρεός που είναι photoetched και ανάγλυφος.

 

Τα μεγάλα του παράθυρα αποκαλύπτουν τον πλήρη εσωτερικό διάκοσμο, από τα διακοσμημένα ταβάνια μέχρι τους καπιτονέ καναπέδες και το μπαρ. Ενα βαγόνι που πραγματικά αξίζει να προστεθούν φωτισμός, φιγούρες, ίσως ακόμα και πολύχρωμα led για το φωτορυθμικό της disco.

 

Χαρακτηριστικές είναι οι πόρτες με το μεγάλο οβαλ παράθυρο. Ολες οι χειρολαβές είναι πρόσθετες μεταλλικές και υπό κλίμακα λεπτές.

Τα φορεία είναι από μόνα τους μοντέλα, με αποτυπωμένη την παραμικρή λεπτομέρεια, από τα ανάγλυφα καπάκια της SKF μέχρι τα εξάγωνα παξιμάδια… Οι ράβδοι ανάρτησης και τα ελατήρια είναι ξεχωριστά κομμάτια. Οι τροχοί λαξευμένοι και από την πίσω μεριά με όσο το δυνατόν μικρότερο νύχι.

 

Κάτω από το δάπεδο φαίνονται όλες οι σωληνώσεις και το σύστημα φρένων.

Τα άκρα του οχήματος περιμένουν τις λιγοστές πρόσθετες λεπτομέρειες, τους αέρηδες και τις δέστρες, να τις προσθέσει αν θέλει ο μοντελιστής.

Το μικρό οβάλ παράθυρο της τουαλέτας, για μας το πιο χαρακτηριστικό σημείο των οχημάτων αυτών, είναι photoetched με εμφανείς ακόμα και τις μικρές τρυπούλες στο περιστρεφόμενο εξάρτημα εξαερισμού.

Εν κατακλείδι, ένα υπέροχο, μάλλον αξεπέραστο μοντέλο.

Κόστος απόκτησης: €105.-

 

 

Σχετικά άρθρα