Νέα Παρουσιάσεις

Τα νέα από την Διεθνή Εκθεση της Νυρεμβέργης – 4

Noch:

Πάντα γεμάτη με νέα, έτσι και φέτος η Noch είχε να μας δείξει νέες φιγούρες, νέα laser cut κτίσματα και λεπτομέρειες.

Easytrack set: Φέτος η Noch παρουσίασε ένα νέο set “easy-track” και θέλοντας να δείξει την ευελιξία που προσφέρει στη δημιουργία, είχε φτιάξει δύο εντελώς διαφορετικές μακέτες χρησιμοποιώντας ένα, το ίδιο, easy-track set. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σύστημα-βοήθημα για αυτόν που θέλει να κατασκευάσει μια μακέτα αλλά προβληματίζεται με τον σχεδιασμό και το στρώσιμο των γραμμών, ειδικά όσον αφορά τις κλίσεις και τις ράμπες. Η Noch σε αυτά τα set παρέχει όλα τα ξύλινα κομμάτια για να ολοκληρωθεί ο διάδρομος των γραμμών  αλλά και τα απαραίτητα πλαστικά στηρίγματα για να τηρηθούν τα υψομετρικά και να σχηματιστεί σωστά η συγκεκριμένη διαδρομή. Ο μοντελιστής χρειάζεται να προσθέσει τη βάση της μακέτας και τις γραμμές και έχοντας έτσι τελειώσει το δύσκολο μέρος της σιδηροδρομικής εγκατάστασης, μπορεί να ολοκληρώσει το σκηνικό μέρος της μακέτας όπως το έχει φανταστεί χωρίς τους περιορισμούς μιας pre-formed μακέτας.

Όλα τα νέα της Noch θα τα δείτε εδώ. Ακολουθούν οι φωτογραφίες μας από την έκθεση.

EasyTrack

Πανέμορφες και οι δύο μακέτες με το easytrack. Με το ίδιο σχέδιο μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ελεύθερα. Είτε με μια κοιλάδα στο κέντρο της και το τραίνο να κινείται περιμετρικά όπως εδώ:

Είτε να δημιουργήσει μια μακέτα με λόφο στο κέντρο της και το τραίνο να κινείται περιμετρικά. Το τρυκ βρίσκεται στο οτι στο σετ περλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα στηρίγματα και τμήματα ώστε, το χαμηλότερο επίπεδο της γραμμής να μην ακουμπάει στον πάτο της μακέτας αλλά να περνάει 10 εκατοστά πάνω από αυτό. Δίνεται έτσι ο απαραίτητος όγκος και χώρος ώστε να επιτρέπεται η ελεύθερη δημιουργία κοιλοτήτων, χαράδρων κλπ, κάτω από το χαμηλότερο επίπεδο της γραμμής.

Δείτε την κατασκευή της μακέτας εδώ.

 

Viessmann:

Εντυπωσιακές οι καινοτομίες του κ. Viessmann! Το νέο Car Motion έρχεται να συμπληρώσει, μέχρι και να αντικαταστήσει το Faller Car System ενώ άναυδοι μείναμε με την πινακίδα τιμών της Aral και τις κυλιόμενες διαφημίσεις.  Μπορείτε να δείτε όλα τα νέα προϊόντα εδώ ενώ ετοιμάζουμε ένα εκτενές άρθρο παρουσίασης του Car Motion και της φιλοσοφίας του.

Car Motion: Απίθανη τεχνολογία στον πιο περιορισμένο χώρο που έχουμε δει.

 

Να μπορούσα στα σύννεφα, με μια φωτιζόμενη οθόνη 160×80 pixels. Το control module που βρίσκεται από κάτω είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο του double sided(!) display και των τιμών που δείχνει. Διαστάσεις εμφανούς μέρους 4,4×2,8cm!

 

Εδώ κλείνουμε την παρουσίαση με την ευχή του χρόνου η έκθεση να επαναληφθεί, αυτή τη φορά με επιτυχία. Ολα εξαρτώνται από τις επιλογές της διοίκησης του οργανισμού που ευχόμαστε να διέπονται αυτή τη φορά από σωστή κρίση των δεδομένων και των καταστάσεων.

Σχετικά άρθρα