Νέα Παρουσιάσεις

Τα νέα από την Διεθνή Εκθεση της Νυρεμβέργης – 3

Faller:

Μία λέξη: Μετροπόντικας! Η Faller πάντα εντυπωσιάζει αυτή τη φορά με τον εκπληκτικό, λειτουργικό μετροπόντικα. Από την άλλη, πολλές επανεκδόσεις, νεα κτίσματα κι ένα καταπληκτικό Golf της Herpa για το Faller Car System! Μεγάλη έμφαση επίσης φέτος στις φιγούρες της.

Hornby:

Πάρα πολλά νέα προϊόντα σε Ν από την Arnold, με δεκάδες νέα βαγόνια, μηχανές ακόμα και τραμ! Στην Η0 έχουμε από Jouef την νέα 141R, το δίδυμο RGPIIX και αρκετές νέες εκδόσεις των ΒΒ, των Γαλλικών κροκοδείλων και του TGV. Εντύπωση μας έκανε ο ανοξείδωτος συρμός “Train Expo”, τα βαγόνια μεταφοράς αυτοκινήτων και τα βαγόνια σιλό που βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα. Η Electrotren είχε να παρουσιάσει την υπέροχη μηχανή ελιγμών 309 σε τρία χρώματα με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά καθώς και το τετράδυμο 443. Η Rivarossi φέρνει νέα μοντέλα των Ε645 και Ε636 και δύο νέων τρίδυμων τραμ.  Πανέμορφη η επανέκδοση του παλιού της Orient Express σε μπλε χρωματισμό όπως και διαφόρων βαγονιών επιβατικών και φορτηγών, βγαλμένα από τα παλαιότερα εκπληκτικά καλούπια, δικά της ή της ‘καλής’ Lima του 90.

Η ανανεωμένη Γαλλίδα 140C από την Jouef
Υπέροχη Ισπανική σκευοφόρος από την Electrotren
Αγριος αλλά κούκλος ο Γαλλικός κροκόδειλος της Jouef. Top model?
Το ICE της Lima.
Ενα διαφορετικό Αυστριακό βυτίο που μας χτύπησε μια χορδή..
Δυνατό και εντυπωσιακό το πολύχρωμο railbus της FER
Φοβερό Inox set, στο οποίο δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοθαυμάσει. Το χρώμα, τα παράθυρα ή την αποτύπωση της λεπτομέρειας.. Αν καθόντουσαν σε καλύτερες γραμμές εύκολα θα πίστευε κάποιος οτι είναι μοντέλα άλλης, μεγαλύτερης κλίμακας.
Το γνωστό μας Τ2 του ΟΣΕ σε Βέλγικο χρωματισμό.
Επανέκδοση των CIWL της RR, με εσωτερικό φωτισμό, τώρα πια από τη Jouef. Παρά τα χρόνια τους, παραμένουν κοσμήματα.

 

Σχετικά άρθρα