Υλικά διοράματος

Herpa – Kostoulas Recycling, MB Actros

Για πρώτη φορά τα οχήματα «Kostoulas Recycling» απεικονίζονται σε κλίμακα 1:87 από την εταιρεία HERPA.

Η HERPA, κορυφαία εταιρεία κατασκευής υπό κλίμακα μοντέλων αεροσκαφών και οχημάτων, ανταποκρίθηκε στην πρόταση τουHMC – Ελληνικού Μοντελιστικού Κέντρου” για να παράξει για μια μόνο φορά (Exclusive Series), το μοντέλο ενός εκ των οχημάτων ανακύκλωσης που εισήγαγε στην Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Κωστούλας, ένας από τους πρώτους επιχειρηματίες που δραστηριοποιήθηκαν στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και χρησιμοποιείται για τη συλλογή και μεταφορά στερεών μη- επικίνδυνων αποβλήτων σε βιομηχανικούς πελάτες και δημόσιους φορείς.  Το συγκεκριμένο όχημα είναι τύπου MERCEDES ACTROS 2548 MP1 με hook lift.  Το container είναι χωρητικότητας 35m3 και είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και στεγανοποίησης.

Αρχικά, η εταιρεία ασχολήθηκε με την επεξεργασία και το εμπόριο των μετάλλων από την βιομηχανική παραγωγή και τις διαλύσεις πλοίων από την ναυτιλία. Στις αρχές της δεκαετίας ’90, επεκτάθηκε στα σύγχρονα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων επενδύοντας σε ένα κλάδο, ο οποίος τότε δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για την συλλογή και μεταφορά απορριμμάτων σε δήμους από ιδιωτικές εταιρείες και την ανακύκλωση οικοδομικών υλικών και βιομηχανικών αποβλήτων με την χρήση containers. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε μέσα σε διάστημα μιας διετίας να διακριθεί ως μια από τις κύριες εταιρείες ανακύκλωσης στην νοτιοανατολική Ευρώπη, κατέχοντας σημαντικό στόλο που αποτελείτο από περίπου 200 φορτηγά οχήματα, μονάδες διαλογής στερεών μη- επικίνδυνων απορριμμάτων, επεξεργασίας μετάλλων και απορρύπανσης οχημάτων στα Άνω Λιόσια, την Λάρισα και την Θεσσαλονίκη, μετατρέποντας το όνομα Κωστούλας συνώνυμο με την ανακύκλωση.

Με την άνοδο του ανταγωνισμού στον τομέα της ανακύκλωσης και της αποκομιδής των απορριμμάτων και συγχρόνως με την οικονομική ύφεση που έπληξε την ελληνική οικονομία, η εταιρεία από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας περιορίστηκε στο εμπόριο ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας και μετάλλων σε Αττική και Θεσσαλία.

Το μοντέλο διατίθεται από το HMC και το erail.gr στην τιμή των €34,99

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν και δείχνουν την ποιότητα του μοντέλου, έχουν ληφθεί από το site του HMC.

Σχετικά άρθρα