Νέα

Νέες H0e αφίξεις από την Roco

Roco 33319/33320 – H0e Diesel locomotive Vs 72, PLB

Ντήζελ μηχανή Vs 72 στενού εύρους 750mm του Pinzgauer Lokalbahn στην Αυστρία.

Η μηχανή προέρχεται από την κλάση 2095 (prototype) που χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα στενά εύρη της Αυστρίας από το 1958. Αγοράστηκε το 2008 από την επαρχία του Salzburg μάζι με άλλες μηχανές, τροχαίο υλικό και ολόκληρο το δίκτυο του Pinzgauer Lokalbahn!

Το μοντέλο φέρει το χρωματισμό σκούρο κόκκινο και τον θυρεό “Wald im Pinzgau”. Διακρίνεται από την εξαιρετική απόδοση των λεπτομερειών, από τις ξεχωριστές χειρολαβές μέχρι το μικρό νίκελ δαχτυλίδι στους φανούς. Οι καμπίνες έχουν πλήρες εσωτερικό ενώ στην οροφή η φτερωτή του εξαερισμού είναι ξεχωριστό κομμάτι τοποθετημένο κάτω από την photoetched γρίλλια.

Roco 33318 – H0e Diesel locomotive V 10, STB

Ντήζελ μηχανή V 10 στενού εύρους 750mm της NÖVOG στην Αυστρία.

Η μηχανή προέρχεται από την κλάση 2095 (models)  που χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα στενά εύρη της Αυστρίας από το 1958. 10 τέτοιες μηχανές αγοράστηκαν από τη NÖVOG την εταιρία διαχείρισης σιδηροδρομικών διαδρομών στην Κάτω Αυστρία (https://www.niederoesterreichbahnen.at/en/routes-in-operation) και έχουν βαφτεί σε παλαιό χρωματικό σχεδιασμό του Αυστριακού κατασκευαστή σιδηροδρομικών οχηματων Simmering-Graz-Pauker (SGP) .

Το μοντέλο:

Εχει κίνηση και στους τέσσερις άξονες από μοτέρ με σφόνδυλο τοποθετημένο στο κέντρο της μηχανής και μετάδοση με cardan. Στην ψηφιακή ηχητική έκδοση το decoder της Zimo ελέγχει απόλυτα ρεαλιστικά την κίνηση αυτου του μικρού κομψοτεχνήματος με πολύ χαμηλές ταχύτητες χωρίς ‘κομπιάσματα’ δίνοντας επιτυχώς την εντύπωση μιας ιδιαίτερα βαριάς μηχανής. Ψηφιακά ελέγχονται επίσης τα φώτα, οι προβολείς και ο διακριτικός φωτισμός των θαλάμων οδήγησης. Ολα τα άλλα functions του decoder αφορούν ήχους. Το ηχητικό project της LeoSoundLab  είναι πραγματικά μια μαγεία να το ακούει κάποιος και συνδυάζεται τέλεια με την κίνηση της μηχανής.

 

 

Σχετικά άρθρα