Νέα

Τα νέα από την Διεθνή Εκθεση της Νυρεμβέργης – 1

Αποτυχία; Ηρθε το τέλος; Αυτές είναι δυο φράσεις που ακούγονταν στο μεγάλο αλλά άδειο Hall του σιδηροδρομικού μοντελισμού. Ελάχιστες συμμετοχές από τους… ‘μικρούς κατασκευαστές’ αλλά πολύ λίγοι και οι ‘μεγάλοι’ Η Μαμά Marklin έσωζε λίγο την κατάσταση με ένα μεγάλο, αλλά και αυτό μικρότερο σε σύγκριση με άλλες χρονιές περίπτερο. Εκτός όμως από τη ΜΜ και την Hornby, ήταν άφαντες η Roco, η Brawa, η ESU, η Bachmann… Ηρθε λοιπόν όντως το τέλος; Kατά την ταπεινή μας γνώμη, oι διοργανωτές καλά θα κάνουν να ρίξουν αρκετά τις εξωφρενικές τιμές που χρέωναν τόσα χρόνια, διαφορετικά, και αυτό συζητείται, οι εκθέτες θα οργανώσουν μια έκθεση αποκλειστικά για τον σιδηροδρομικό μοντελισμό, σαν αυτή του Dortmund ή της Λειψίας και ο… ‘θεσμός’ της Νυρεμβέργης θα περάσει στην ιστορία.
Παρακάτω, οι κατασκευαστές που έλαβαν μέρος στην έκθεση και τα νέα τους για το 23. Λεπτομερείς αναλύσεις και φωτογραφίες θα βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο, εδώ θα σας δείξουμε τι έκανε σε εμάς εντύπωση και που σύντομα θα βρείτε στο κατάστημά μας:

ArtMaster:

Νέα προϊόντα για το 23 αφορούν φορτία και στρατιωτικές μετατροπές για τα βαγόνια της ExactTrain. Σύντομα θα έχουμε προϊόντα τους στο eRail.

ΕxactTrain:

Χρόνια συνεργαζόμαστε με αυτόν τον κατασκευαστή φέρνοντας στην Ελλάδα τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα του. Η γκάμα μεγαλώνει και συμπεριλαμβάνει φέτος και το Ελληνικό Ζ2 σε χρώματα ΟΣΕ. Φυσικά το eRail είναι σε συνεννόηση μαζί τους τροφοδοτώντας τους με όλα τα απαραίτητα δεδομένα για την πιστή απόδοση κάθε λεπτομέρειας του Ελληνικού πρωτοτύπου. Βρισκόμαστε σε συνεργασία και για άλλα Ελληνικά βαγόνια, που θα δούμε στην πορεία.

 

Tillig:

Αρκετά νέα μοντέλα σε Η0 μεταξύ των οποίων και μια πλατφόρμα βαρέως τύπου με αφαιρούμενες παρειές. Η στενή μας συνεργασία φέρνει φέτος στην παραγωγή ξανά το Ψ1, αυτή τη φορά σε εποχή 4 και με νούμερα ΟΣΕ. Θα το έχουμε φυσικά διαθέσιμο στο eRail μόλις παραχθεί.

 

Συνεχίζεται…!

 

 

Σχετικά άρθρα